joi, 31 ianuarie 2013

UN BREVET DE VIATA LUNGA

3. CONSUMATI LEGUME FERMENTATE LACTIC: varza, conopida, morcovi, castraveti, sfecla rosie etc., sub forma de muraturi (fara otet)!

Alte produse fermentate lactic sunt: zerul, borsul, moarea de varza.

Aceste produse fermentate au urmatoarele proprietati

  • Insanatosesc flora intestinala, care asigura 80% din imunitate; este denumita "al doilea ficat", mana dreapta a medicului din interior.
  • Au rol digestiv, metabolic, sintetizeaza vitamina K si vitaminele hidrosolubile (cu exceptia vitaminei C).
  • Influenteaza valoarea nutritiva a alimentelor; enzimele prezente in culturile de bacterii lactice provoaca o predigerare a proteinelor, lipidelor si glucidelor, marind in felul acesta gradul de asimilare.
  • Au functie de aparare, participa la echilibrul imunologic, opunandu-se dezvoltarii anormale a germenilor patogeni.
Daca ai luat antibiotice, dulciuri, produse pe baza de drojdie, lapte, daca ai combinat incorect alimentele, ti-ai omorat microorganismele folositoare din flora intestinala (lactobacili) si ti-ai inmultit microorganismele daunatoare, care traiesc mancand din corpul tau si te intoxica prin eliminarea produselor ce rezulta din activitatea lor metabolica.

Aceasta rasturnare de situatie - clostridii in dauna lactobacililor - se numeste disbacterioza si conduce la dereglari fiziologice grave. Dar, consumarea produselor fermentate lactic: bors, moare de varza, muraturi fara otet rezolva problema.
Acidul lactic, pe langa formarea gustului specific placut, intensifica activitatea pepsinei, mareste asimilarea fosforului si calciului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu