joi, 20 iunie 2013

UN BREVET DE VIATA LUNGA

4. INVATATI SA RADETI!

Aveti incredere in ras, ca intr-un prieten bun si credincios! De ce?
Fiindca rasul este un dar dat omului de Natura. Este un mijloc de curatare profunda a organismului uman la toate nivelele: de la fiziologic la sistem nervos, psihic si minte.
  • Rasul contribuie la curatarea organismului de efectele stresului, de emotii inabusite, de incordari care prin efectul lor cumulativ duc la boli si la imbatranire prematura.
  • Aceste incordari (tensiuni) impiedica circulatia naturala a energiei vitale. Daca tu vrei sa fii sanatos si fericit, trebuie sa lasi sa curga liber energia in cantitate si calitate suficienta. Dar tu nu stii si nici nu banuiesti asta.
  • Nu stii ca aceste incordari (tensiuni) interne au drept consecinta dureri de natura diferita: boli, stari nervoase, complexe, temeri. Toate acestea fac ca tu sa nu fii natural, sa nu-ti dezvolti creativitatea, sa nu fii vesel, sa nu fii activ.
Solutia?
Terapia rasului. Cand tu razi, fortele naturale ale organismuui tau lucreaza cel mai bine. De asemenea, fortele naturale ale organismului tau lucreaza cel mai bine cand esti natural, cand nu esti obiectul unor stereotipuri de comportament, cand nu te conformezi regulilor conventionalismului, cand mintea ta nu impiedica circulatia naturala a energiei vitale.
  • Rasul si voia buna, prin actiunea lor complexa, sunt un mijloc puternic si rapid de a elimina tensiunile interne, restabilind functionarea armonioasa a corpului tau. Cand razi te reabilitezi, te recuperezi, intineresti.
  • Rasul nu are efecte secundare negative.
  • Rasul te intoarce spre o atitudine pozitiva asupra vietii. Dispar ca prin minune temeri, griji, anxietati. Insasi Natura incepe sa lucreze pentru recuperarea, reabilitarea si intinerirea organismului tau, prin restaurarea mecanismului de autovindecare.
  • Studiile medicale au aratat ca in cortexul cerebral exista domenii a caror activitate este responsabila de atitudinea pozitiva asupra vietii. Stimularea acestor zone v-ar putea vindeca de multe boli. Singurul medicament - cocaina, un drog ce creeaza dependenta. Dar rasul stimuleaza perfect aceste zone ale cortexului.
Radeti deci! Fiecare din voi poate rade. Nu va inchideti aceasta capacitate!

joi, 31 ianuarie 2013

UN BREVET DE VIATA LUNGA

3. CONSUMATI LEGUME FERMENTATE LACTIC: varza, conopida, morcovi, castraveti, sfecla rosie etc., sub forma de muraturi (fara otet)!

Alte produse fermentate lactic sunt: zerul, borsul, moarea de varza.

Aceste produse fermentate au urmatoarele proprietati

  • Insanatosesc flora intestinala, care asigura 80% din imunitate; este denumita "al doilea ficat", mana dreapta a medicului din interior.
  • Au rol digestiv, metabolic, sintetizeaza vitamina K si vitaminele hidrosolubile (cu exceptia vitaminei C).
  • Influenteaza valoarea nutritiva a alimentelor; enzimele prezente in culturile de bacterii lactice provoaca o predigerare a proteinelor, lipidelor si glucidelor, marind in felul acesta gradul de asimilare.
  • Au functie de aparare, participa la echilibrul imunologic, opunandu-se dezvoltarii anormale a germenilor patogeni.
Daca ai luat antibiotice, dulciuri, produse pe baza de drojdie, lapte, daca ai combinat incorect alimentele, ti-ai omorat microorganismele folositoare din flora intestinala (lactobacili) si ti-ai inmultit microorganismele daunatoare, care traiesc mancand din corpul tau si te intoxica prin eliminarea produselor ce rezulta din activitatea lor metabolica.

Aceasta rasturnare de situatie - clostridii in dauna lactobacililor - se numeste disbacterioza si conduce la dereglari fiziologice grave. Dar, consumarea produselor fermentate lactic: bors, moare de varza, muraturi fara otet rezolva problema.
Acidul lactic, pe langa formarea gustului specific placut, intensifica activitatea pepsinei, mareste asimilarea fosforului si calciului.

marți, 8 ianuarie 2013

UN BREVET DE VIATA LUNGA

2. LASA-TE DE FUMAT!

Cat priveste fumatul, tu ar trebui sa stii ca prin fumat iti imbolnavesti in primul rand inima; fumatul este interzis in primul rand bolnavilor de inima.

Prejudiciile acestui obicei vicios sunt:
- ruperea ritmului respirator
- respiratia fortata pe gura.

NOU: inhalarea nicotinei nu este chiar cel mai nefast efect in obiceiul de a fuma. Ea da doar dependenta. O parte din nicotina se distruge in mod natural prin combustia tigarii.
- In urma combustiei unei tigari raman o serie de produse: acidul carbonic, oxidul de carbon.
- Prin fumat se inhaleaza produse toxice in plamani, ce sunt impotriva scopului fiziologic al respiratiei. In aceste conditii, ritmul respirator este accelerat, ceea ce necesita o munca suplimentara a inimii. Deci, prin fumat sunt afectate atat inima cat si plamanii.

INGINERI, PROFESORI, OAMENI DE STIINTA, ARTISTI, CREATORI IN GENERAL, cand sunt intrebati de ce fumeaza spun ca gasesc in fumat un stimulent pentru activitatea intelectuala.
Explicatia?
Dintr-o tigara fumata, ramane o doza de nicotina, tocmai atat cat poate mari usor activitatea glandelor suprarenale. Continutul sangelui in adrenalina fiind crescut, usureaza in mod pasager activitatea intelectuala.

Daca nu ai suficienta vointa pentru a te debarasa de acest viciu, DETOXTAB (produs FAVISAN) te ajuta.
Produsul inhiba dorinta de a fuma. In plus, protejeaza organismul de efectele secundare ale fumatului si ajuta ficatul in a-si indeplini functia de detoxifiere.
Cum se foloseste?
Simplu. Cu doua-trei minute inainte de a aprinde tigara, se pune sublingual un varf de cutit pulvis DETOXTAB, se mesteca apoi se inghite.

Desi nu este un substitut de vointa, SUNATOAREA - produs FAVISAN sau o culegeti dvs. - este de un real folos pentru depasirea pragului dependentei; elimina simptomele negative odata ce ai sistat brusc fumatul.
Reduce suferintele perioadei de adaptare, iar pe de alta parte ajuta la mobilizarea resurselor psihice pentru a depasi acest moment.
Se iau in prima saptamana 8 capsule/zi (1,6 g), urmand ca in urmatoarele zile doza sa fie de 5 capsule/zi (1 g).

vineri, 4 ianuarie 2013

UN BREVET DE VIATA LUNGA

Aici vom include cateva principii de viata sanatoasa, pentru ca tu sa devii longeviv, pe care trebuie sa le inveti pentru ca: si longevitatea se invata.

1. INGRIJIREA FOSELOR NAZALE este de prima importanta, dupa curatirea colonului si deparazitare.
Daca corpul tau material se alimenteaza  cu nutrienti, corpul fluid (subtil) se alimenteaza cu energie vitala din mediul exterior si aceasta absorbtie se face in principal prin doua organe pranice, care se gasesc in interiorul celor doua nari ale nasului, odata cu respiratia.
O respiratie inegala pe cele doua nari are drept consecinta imediata dereglari in sistemul nervos.  Fiecare defect al respiratiei corespunde unor boli specifice.
Organismul uman este construit pentru respiratie abdominala. Pentru a obtine o aeratie completa a plamanilor nu trebuie sa se faca efort asupra inspiratiei, ci mai bine asupra expiratiei.
Nu mai este o noutate faptul ca la majoritatea dintre voi, proportia dintre aerul de reinnoit si capacitatea corecta a plamanilor nu este decat 1/10 la fiecare respiratie. De aici se vede ineficienta respiratiei acestor oameni, pentru ca nu respira corect, cu o usurinta egala pe ambele nari, incet, complet, ritmic.
O respiratie rapida nu lasa plamanilor timpul necesar de a se umple cu aer si nici de a se elibera de aer. Doar calmul mental stabileste ritmul respiratiei corecte. Dupa realizarea calmului mental, adoptati o tinuta corecta si accentuati-va efortul in momentul expiratiei si lasati inspiratia aerului sa se faca natural.

CE-I DE FACUT?
Indiferent de varsta, include in igiena ta zilnica curatirea narilor cu o solutie de sare marina, echinacea, argila (RINOSAN - PRODUS FAVISAN).
Este util: - in lavajul nazal al copiilor (1 doza de 3 ori/zi)
               - in lavajul nazal al adultilor (3 doze de 3 ori/zi)

BENEFICII
  • Umezeste mucoasa, indeparteaza alergenii, fluidifica mucozitatile, inhiba flora patogena, determina polipii nazali sa bata in retragere, se impotriveste sinuzitei.
  • Stimuleaza terminatiile nervoase si membrana mucoasei.
  • Este cea mai eficienta metoda de a combate multe dereglari ce provin din cavitatile nazale.
  • Este cea mai buna terapie impotriva racelilor cronice.
  • Are efect tonic asupra creierului si a sistemului nervos.

CONCLUZIE:

RINOSAN sa fie langa periuta ta de dinti. De cate ori iti speli dintii, iti speli si nasul. Este prima conditie a longevitatii. Invata asta!